Waarmee scrub jij?
In iedere cosmetica winkels zijn ze te vinden, scrubs voor je gezicht en je huid, maar weet jij ook wat er precies in de scrub zit die jij op je gezicht smeert? Geloof het of niet, maar er zijn verschillende ingrediënten om je huid mee te scrubben, zo vind je scrubkorrels gemaakt van onder andere suiker, zout, gemalen pitten, maar ook van kunststof. Kijk dus altijd goed op de verpakking, zodat je precies weet wat je gebruikt.
Waarom scrubben
Waarschijnlijk heb je gehoord of gevoeld dat het goed is om je huid te scrubben. Door deze redenen ziet je huid er stralend uit na een scrub:
- Je verwijdert alle dode huidcellen. Hierdoor krijg je een glanzende, zachte huid en voelt je huid weer prettig aan.
- Door te scrubben maak verstopte poriën open. Opgehoopt talg in je poriën scrub je weg, waardoor je minder last krijgt van pukkeltjes.
- Omdat je jouw huidstructuur verfijnt door het scrubben maakt je lichaam sneller nieuwe huidcellen aan.
- Je huid neemt crèmes en huidverzorgingsproducten makkelijker op. Een soepele en gehydrateerde huid is het resultaat!
- Door te scrubben stimuleer je de doorbloeding, waardoor de kleur van je huid verbetert en je er gezond uitziet.
Hoe vaak mag je scrubben?
Over het algemeen geldt dat eens tot twee keer per week je gezicht scrubben meer dan voldoende is. Heb je een droge en gevoelige huid, dan kun je het scrubben beter tot eens per twee weken beperken. Ook de keuze van de scrub(korrel) is voor de scrub frequentie
bepalend. Natuurlijk kun je ook eens in de zoveel tijd bijvoorbeeld een herbal peeling nemen.
Verschillen tussen body scrub en gezichtsscrub
Het verschil tussen een lichaamsscrub en een gezichtsscrub is heel groot. Breng daarom nooit een lichaamsscrub aan op jouw gezicht want dan maak je echt schade aan de huid. De grootte van de korrels verschillen heel erg van elkaar. De korrel van de lichaamsscrub is bijvoorbeeld groter en scherper dan die van de gezichtsscrub. Die zijn mooi klein en gepolijst. De huid van je gezicht is veel dunner, daarom is het belangrijk om een gepolijst korreltje te gebruiken om te scrubben.
Verder is ook de samenstelling van een lichaamsscrub anders dan die van een gezichtsscrub. Die van een gezichtsscrub is vaak een luchtige gel of een dunne crème. De lichaamsscrub heeft hele andere ingrediënten in zich die niet geschikt zijn voor je gezichtshuid, waardoor je een averechtse reactie kan verwachten. Namelijk meer schade aan je huid dan profijt!
Microbeads in scrub
Microbeads zijn kleine stukjes plastic die vroeger weleens in scrubs voorkwamen. In 2018 verkondigde de brancheorganisatie dat er na 2020 zelfs geen enkel verzorgingsproduct met microbeads meer zou worden verkocht in Europa. Zowel Payot als Pascaud, waarvan wij de producten gebruiken in de salon, verklaren dat hun producten honderd procent plastic-vrij zijn. Als gebruiker weet je zeker dat onze producten geen microplastics bevat.
Verschil tussen exfoliëren en scrubben
Er is een verschil tussen exfoliëren en scrubben. Exfoliëren gaat op een mildere manier dan scrubben en om die reden kan je exfoliëren zelfs bijna op dagelijkse basis doen. Exfoliëren gaat meestal via enzymen terwijl het bij scrubben echt draait om een korrel. Omdat exfoliëren op een enzym wijze gaat is dit meer geschikt voor mensen met actieve acne of eczeem. Hierdoor vernieuw je de huid zonder een extra doorbloeding te stimuleren.
Welke scrubkorrels gebruikt Gewoon Mooy?
De scrubkorrels die je terugvindt in onze behandeling zijn op basis van diverse kruiden, frambozen pitten, bamboe, amandel of jojoba korrels. Al deze natuurlijke korrels met een mooi fijne structuur geven jou een heerlijk gevoel tijdens onze behandeling en zijn de helpende hand als voorbereiding van de opvolgende intensieve werkstoffen.