We hebben een nieuwe LED lamp in de salon! Tijd voor een blog zodat jij weet wat Led-therapie kan betekenen voor je huid.

LED-therapie (Light Emitting Diode-therapie) is een niet-invasieve cosmetische behandeling die gebruikmaakt van verschillende golflengten van licht om de huid te verbeteren. Deze therapie wordt vaak toegepast om verschillende huidproblemen te behandelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van LED-therapie voor de huid:

Huidverbetering

LED-therapie kan helpen bij verschillende huidaandoeningen en problemen, waaronder acne, fijne lijntjes en rimpels, rosacea, zonneschade en pigmentvlekken. De behandelingen zijn bedoeld om de huidstructuur te verbeteren en een gezondere teint te bevorderen.

Hoe het werkt

LED-therapie maakt gebruik van specifieke golflengten van licht, zoals blauw, rood en infrarood, om de huid op verschillende manieren te beïnvloeden. We leggen later in deze blog uit welke kleur voor welke toepassing gebruikt wordt.

Niet-invasief en pijnloos

Een van de voordelen van LED-therapie is dat het een niet-invasieve (het apparaat staat los over je gezicht) en pijnloze behandeling is. Het licht wordt op de huid gericht en is zeer comfortabel.

Verschillende toepassingen

LED-therapie kan worden toegepast met verschillende kleuren en golflengten, afhankelijk van het specifieke huidprobleem dat wordt behandeld. Hieronder leggen we per kleur uit op welke gebieden deze therapie een mooye extra behandeling is.

Rood licht 635 nm

Rood LED licht komt wat dieper in de huid en werkt vooral anti-aging en als anti-oxidant.

  • Versterkt de doorbloeding
  • Verbetert de elasticiteit en huidskleur;
  • Elimineert (fijne) lijntjes en rimpels;
  • Herstelt huidbeschadigingen (wondjes);
  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

Het rode licht is speciaal ontwikkeld voor behandeling van de droge, verouderde, allergische en/of beschadigde huid. Ideaal voor de behandeling van: pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en ook huidveroudering. Daarbij stimuleert rood licht (5x sneller dan normaal) de productie van de fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt met een duidelijke versteviging en lifting tot gevolg. Ook zorgt rood LED licht voor een verbetering van de vocht/vet balans. Fijne lijntjes en rimpeltjes reduceren, roodheid vermindert en het beschermt de huid tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van luchtvervuiling. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren bovendien. Grove poriën verfijnen en het vermindert een vale doffe rokershuid; deze therapie geeft de huid een mooie frisse teint.

Groen licht 560nm

Het groene LED-licht werkt bevorderlijk voor de cellen die melanine produceren. Dit zorgt ervoor dat er geen pigmentvlekken kunnen ontstaan en het houdt de huid jong. Het gaat onder andere de veroudering en verkleuring van de huid tegen. Groen LED licht  is ontworpen om de gestreste en onrustige huid te kalmeren.

Blauw licht 415 nm

Het blauwe LED licht komt het minst diep in de huid en werkt daardoor vooral oppervlakkig. Werkt antiseptisch, adstringerend, kalmerend, anti-roodheid, verkleint de poriën en verfrist de huid. Voor behandeling van acne (puistjes), mee-eters, ontstekingen en huidoneffenheden. Blauw licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien. Verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie gedood wordt. Hierdoor worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Door deze anti-bacteriële werking verdwijnt bestaande acne en voorkomt het ontstaan van nieuwe acne, alsook Acne Rosacea (een ontstekingsvorm van couperose) en littekens en vermindert de zichtbaarheid daarvan.

Paars licht 308nm

Paars licht stimuleert het secretiesysteem en verzacht de lymfe, de functie is zwakker dan rood licht, maar kan huid- en slijmvlieszweren en acne herstellen.

Geel licht 590 nm

Revitaliserend LED licht die voor een verhoging zorgt van de cel-activiteit en celenergie. Ontwikkeld voor de verouderde en/of gevoelige huid om deze weer in optimale conditie te brengen. Stimuleert collageenvormende cellen, de groeifactoren en verbetert het metabolisme. Het gele licht is geschikt voor alle huidsoorten, geeft een verbetering van cellulaire zuurstofuitwisseling, waardoor verbetering optreedt van de huidstevigheid en van de opname van vitamine uit huidverzorgingsproducten. Vermindert droogheid, schilfering, geïrriteerdheid en roodheid van de huid en zorgt voor een rustiger, gekalmeerd, egaler en zachter huidbeeld. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en
frisser gaat uitzien.

LED-therapie behandeling

Over het algemeen is LED-therapie voor de huid effectief bij het verbeteren van verschillende huidproblemen. Onze huidspecialist bepaalt voorafgaand aan de behandeling welke kleur(en) het meest geschikt zijn voor jouw individuele behoeften en huidtype. Wil je ook ervaren wat LED-therapie voor jouw huid kan doen, neem dan contact op, wij leggen graag uit hoe wij jouw huid behandelen, zodat jij er stralend uitziet.