Het belang van een oogcrème

Vergeet je ogen niet! We kunnen het niet vaak genoeg vertellen want de huid rondom de ogen is één van de kwetsbaarste delen van de huid. De huid om de ogen werkt hard, we knipperen zo’n 13500 keer per dag, we lachen, huilen en knijpen. Wanneer je niet lekker in je vel zit of wanneer je met huidveroudering te maken krijgt ga je dit (helaas) als eerste rondom de ogen zien. Huidverouderingsproces kunnen we niet stoppen maar j kunt je huid wel goed ondersteunen door gebruik van oogcrème. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Waar bevindt zich de ooghuid precies?

De ooghuid bevindt zich rondom je ogen, waar de huid onder je ogen dunner is. Je kunt het zelfs voelen met je vinger, het bevindt zich tot het jukbeenbot. Maar ook de huid tegen je neusbrug en de huid boven je ogen heeft dezelfde verzorging nodig.

Hoe dik is de ooghuid?

De huid rondom de ogen is ongeveer 6 keer dunner dan de huid van de rest van je gezicht. De huid rondom de ogen neemt daarom een dagcrème niet op. Het heeft zelfs een averechtse werking omdat de dunne huid de dagcrème niet kan verwerken. Een oog crème heeft dan ook een andere samenstelling dan dagcrème.

Hoe verzorg je de huid rondom de ogen?

De huid rondom je ogen hebben voldoende aandacht nodig en je kunt dit eenvoudig doen, door de volgende tips te gebruiken:

  • Verwijder je make-up voordat je gaat slapen;
  • Gebruik een oogreiniger, zoals de Payot Demaquillant Instantane Yeux;
  • Na reiniging gebruik je een oogcrème of ooggel;
  • Een oogmasker in de ochtend of avond zorgt voor een mooie glow;
  • Draag een zonnebril in de zon;
  • Gebruik in de zomer een goede zonnebrandcrème; (Pas wel op, niet te dicht bij de wimperrand aanbrengen, dit kan irritatie geven.)
  • Slaap voldoende;
  • Drink minimaal 2 liter water per dag;
  • Extra vitamine B, C en Magnesium uit voeding of suppletie;
  • Lach de hele dag!
PAYOT Demaquillant-Instantane-Yeux

Hoe kan je het beste een oogcrème aanbrengen en wanneer?

Oogcrème breng je zowel in de ochtend als in de avond aan nadat je de huid hebt gereinigd. Breng een kleine hoeveelheid oogcrème aan op het topje van je middelvinger en veeg de oogcrème zachtjes onder en boven de oogkas. Vanuit de binnenhoek van het oog naar de
buitenkant, met lichte, deppende herhaaldelijke bewegingen, totdat
de oogcrème de huid in gemasseerd is. Let op, de oogcrème niet te dichtbij de wimperrand en op het bewegende ooglicht aanbrengen. Dit kan namelijk irritatie in de ogen veroorzaken.

Wat te doen tegen vochtwallen onder de ogen?

Huidveroudering is de grootste boosdoener bij het ontstaan van vochtwallen onder je ogen. Het collageen in de huid neemt door veroudering af, de huid wordt minder elastisch en gaat iets hangen. Vocht trekt in het huidoverschot dat ontstaat en daardoor zie je de wallen onder je ogen. Soms kunnen wallen ook verwijzen naar een trage schildklier of met een vitaminetekort te maken hebben. Door de tips en producten te gebruiken die we hierboven hebben beschreven, zullen de wallen afnemen en zie er weer stralend uit.

 

De beste ooghuidverzorging voor jou

Tijdens de behandelingen bij Gewoon Mooy krijg je altijd uitleg over de verschillende producten die het best bij jouw huid passen. Iedere huid is anders en je verdient dan ook een advies wat precies bij jou past. Een afspraak maken kan eenvoudig online, ook bellen naar 06 522 055 46 of mailen naar info@gewoonmooy.nl. Wij helpen je graag aan de beste en natuurlijke producten om jouw huid te laten stralen.

“Take care of yourself and fall back in love with your skin”

Susanne van Steijn

PAYOT Blue Techni Liss Regard.
PAYOT Hydra 24+ Regard Glacon
PAYOT Demaquillant-Instantane-Yeux
Pascaud_EYECARECREAM
pascaud-marmatrix-eye-mask

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

3 + 8 =