Wat is bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een diepe massage die tot aan de onderste huidlaag (bindweefsellaag) van jouw huid gaat om bestaande huidverklevingen te verminderen. Tijdens deze intensieve massage wordt de huidcelvernieuwing en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor kan je huid beter zijn aanwezige afvalstoffen afvoeren, verstevigen en aanwezige lijntjes verzachten. Dit komt onder andere door de stimuleerde grepen die ervoor zorgen dat de collageen en elastine productie op gang komt. 

Hoe werkt het eigenlijk

Kom je bij Gewoon Mooy in de behandelruimte dan lig je altijd heerlijk ontspannen, dit is belangrijk om de bindweefselmassage goed te kunnen ondergaan. Susanne legt altijd uit wat ze gaat doen, waarom dit goed is voor jouw huid en wat de toekomstige resultaten gaan zijn.

Een bindweefselmassage richt zich op het onderhuidse bindweefsel waar door middel van strijken, rollen en oppakken van het bindweefsel de doorbloeding van de huid weer soepel verloopt. De massage is stevig en intens en is heel anders dan een ontspanningsmassage, maar is (bijna) nooit pijnlijk. Tijdens de massage zal Susanne altijd met jou blijven communiceren, zodat ze weet hoe diep ze het bindweefsel kan masseren.

Welke effecten heeft een bindweefselbehandeling?

Bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding van de huid, een goede doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen weg kunnen en dat voedingstoffen die na de massage worden aangebracht goed worden opgenomen door de huid.  Na een aantal behandelingen ziet je huid er gezonder uit en voelt je huid steviger. Kortom een bindweefselmassage draagt bij aan;

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen en elastine

Hoe vaak is een bindweefselmassage nodig?

Een enkele bindweefselmassagebehandeling geeft weinig resultaat voor de toekomst. Zie het als sporten voor de huid; één keer naar de sportschool heeft weinig zin, opbouwen en bijhouden geeft het beste resultaat. Over het algemeen zijn 5 tot 10 behandelingen voldoende, dit is uiteraard per persoon anders, hierover krijg je ons advies. Naarmate de behandelingen elkaar opvolgen zal je bindweefsel verbeteren en minder aandacht vragen. Wij raden aan om de bindweefselmassage onderdeel te laten zijn van jouw beauty routine in onze salon.

Boek een bindweefsel behandeling

Door je huid intensief aan te pakken doormiddel van een bindweefselmassage, geeft je je huid precies die reset daardoor je huid vernieuwd en egaliseert. Waar je tijdens de behandeling ook nog tips meekrijgt en je huid mooi straalt. Wil je nu alvast een afspraak maken? Je kunt bij ons online alvast aangeven op welke dag en op welk dagdeel een behandeling het beste uitkomt. Wil je eerst nog wat informatie? Neem dan gerust even contact met ons op via 06 522 055 46, mochten we net met een behandeling bezig zijn, dan belle we jou zo snel als mogelijk terug.