In deze blog geven wij jou een aantal goede redenen waarom (pure) chocolade eten goed is voor jouw huid!

Antioxidanten

Pure chocolade bevat antioxidanten, zoals onder andere flavonoïden. Antioxidanten helpen vrije radicalen te neutraliseren die schade aan de huidcellen kunnen veroorzaken. Dit kan bijdragen aan een gezondere en ook jonger uitziende huid.

Huidhydratatie

Pure chocolade bevat cacaoboter, die een natuurlijke bron is van vetten die de huid kunnen hydrateren en verzachten. Dit kan helpen bij het verminderen van droogheid en schilferigheid.

Bloedcirculatie

De flavonoïden in pure chocolade kunnen de bloedcirculatie bevorderen. Een goede bloedcirculatie kan bijdragen aan een gezonde huid door voedingsstoffen en zuurstof naar de huidcellen te transporteren.

Stressvermindering

Het eten van pure chocolade kan het gevoel van ontspanning bevorderen en stress verminderen. Overmatige stress kan huidproblemen verergeren, zoals acne en eczeem.

Vitamine boost (Vit. A, B1, C en E)

Vitamine A: Pure chocolade bevat kleine hoeveelheden vitamine A.

B1 (Thiamine): Chocolade bevat een kleine hoeveelheid vitamine B1.

Vitamine C: Pure chocolade bevat ook kleine hoeveelheden vitamine C

E: Chocolade bevat kleine hoeveelheden vitamine E, vooral in de vorm van tocoferolen. Vitamine E is een antioxidant die kan helpen bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Hoe zit het dan met puistjes en chocolade?

Er is helemaal geen wetenschappelijk bewezen verband tussen het eten van chocolade en acne. Voeding kan wel degelijk een rol spelen bij acne, dit heeft alles te maken met suikers die een hoge glycemische index geven. Aan de ene kant bevat pure chocolade met een hoog cacaogehalte antioxidanten, zoals flavonoïden. Deze antioxidanten kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben en gunstig zijn voor de huid. Aan de andere kan varieert de gevoeligheid voor acne sterk van persoon tot persoon. Wat voor de ene persoon acne kan veroorzaken of verergeren, hoeft dat niet per se voor een ander te doen.

Welke chocolade en hoeveel?

Als je op zoek bent naar chocolade met gezondheidsvoordelen, geef dan de voorkeur aan pure chocolade met een hoog cacaogehalte (minstens 70% cacao). Pure chocolade bevat doorgaans minder suiker en vet dan melkchocolade en biedt de voordelen van antioxidanten en flavonoïden. Hou het wel bij ongeveer 5 gram per week.

Waar zit nog meer goede antioxidanten in?

  • Bessen; Veenbessen, bramen, aardbeien, frambozen, bosbessen, gojibessen
  • Kruiden; kaneel, kruidnagel, munt, oregano, rozemarijn, saffraan, salie, nootmuskaat, gember,
    kurkuma en dille
  • Tomaten
  • Boerenkool
  • Noten en zaden; walnoten, pecannoten, zonnebloempitten, pinda’s (eigenlijk een peulvrucht),
    hazelnoten, pistachenoten en amandelen
  • Granaatappel

Ben jij geen liefhebber van chocolade of kan je chocolade niet goed verdragen?

Dan heeft Pascaud de oplossing voor jou, met het code O serum, boordevol met antioxidanten!