De een reinigt zijn huid met koud water, de ander met warm water. Warm, koud, koud, warm? De adviezen kunnen ontzettend verschillen wanneer je op het internet speurt of je vriendinnen om advies vraagt. Daarom leggen wij jou uit in onze nieuwste blog, wat voor effect koud water versus koud water heeft en welke voor en tegens dit heeft. Zodat jij zelf kunt beslissen wat bij jou past!

Koud water

Een ijskoude wasbeurt kan best heftig zijn voor een kwetsbare huid. Wat wij weleens horen is dat de poriën op je gezicht zouden verkleinen. Helaas… poriën blijven zoals ze zijn, ook na een koude wasbeurt blijven ze precies zoals ze zijn. Koud water stimuleert wel de bloedsomloop, waardoor je huid iets strakker komt te staan, maar dit is slechts tijdelijk. Voor het douchen met koud water is wel bewezen dat je minder lang ziek bent en een positief effect heeft op je immuunsysteem. Douch je met koud water? Probeer dan je gezicht te ontzien. Sta je in de ochtend op met opgezwollen ogen, dan is koud water wel weer goed om de zwelling snel te verminderen.

Warm water

Warm water droogt de huid uit, belangrijk is dat het water dus niet te warm is. Warm water vergroot de doorlaatbaarheid van je huid, waardoor huidverzorgingsproducten en daarmee de voedzame bestanddelen beter worden opgenomen. Heet water zorgt ervoor dat de huid rood wordt en dit in een aantal gevallen ook zo blijft.

Koud water versus warm water

Of je nu warm of koud water gebruikt en of dit geschikt is voor je huid is dus echt afhankelijk van jouw huidtype. Feit is wel dat je gezicht reinigen met een temperatuur die dicht bij je lichaamstemperatuur ligt, veel milder is. Je kunt tijdens een behandeling in onze salon altijd even vragen op welk moment je koud of warm water gebruikt bij het reinigen van je gezicht.