Voordat we je alles vertellen over collageen, leggen we eerst uit wat collageen precies is. Collageen is namelijk een eiwit dat van nature aanwezig is in je huid. Het zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat bovendien huidveroudering tegen. Na je 25ste levensjaar gaat de aanmaak van collageen achteruit, je huid verliest ongeveer 1% collageen per jaar. Na je 50ste wordt collageen in een aantal gevallen helemaal niet meer aangemaakt. Tegen die tijd wordt het de hoogste tijd om je collageen productie een klein handje te helpen. Eerder starten kan
natuurlijk ook, hiermee vertraag je de zichtbare effecten die huidveroudering met zich meebrengt. Wat een collageen supplement voor je huid doet leggen wij graag aan je uit.

Collageen als voeding supplement

Collageen als voeding supplement kan gemaakt worden van vis, rund en er bestaat ook een natuurlijke vegan optie! Namelijk uit vitamine, mineralen en aminozuren:: CBA Complex, MSM, bamboe, silicium, hyaluronzuur, vitamine C en -E. Dit is een ideale combinatie om je huid de juiste bouwstenen mee te geven zodat de veerkracht van je huid op het juiste niveau blijft. In onze webshop vind je een heldere uitleg van de vegan opties en kun je een keuze maken uit een supplement in de vorm van poeder of tabletten; Pascaud Firmness Skinbuilder en Pascaud Nutriceuticals Collastim

Collageen poeder of tablet?

Collageen wordt op verschillende manieren gescheiden en verwerkt. Die verschillende technieken hebben invloed op de structuur van het collageen en daarmee ook de werkzaamheid. Een poeder heeft een grotere hoeveelheid collageen en een tablet een kleinere hoeveelheid, hierdoor is poeder ook net iets duurder, omdat er gewoonweg meer werkzame stoffen beschikbaar zijn.

Wat doet collageen voor je huid?

Het gebruik van een extra dosis collageen zorgt ervoor dat je huid gladder is en elasticiteit behoudt. Daarbij zorgt het er ook voor dat kleine wondjes sneller genezen en rimpeltjes verminderen. Direct rond de ogen ga je bijvoorbeeld snel een verschil merken.

Werkt collageen alleen in de huid of ook elders in het lichaam?

Collageen is één van de belangrijkste eiwitten in het lichaam. Het zorgt niet alleen voor een mooiere huid, maar ook voor de stevigheid van bindweefsel, zoals kraakbeen, botten, pezen en bloedvaten. Belangrijk dus om dit belangrijke eiwit op peil te houden in jouw lichaam.

Collageen opbouwen door de juiste voeding

Ook kun je op natuurlijke wijze je collageen helpen opbouwen, niet roken en drinken blijft altijd de juiste keuze. Als jullie mij een beetje kennen, dan vertel ik je altijd dat gezond eten voor je hele lichaam verstandig is. En geef ik je tips welke voedingssoorten goed voor je zijn en in dit geval die collageen promoten:

  • Vis
  • Rode paprika
  • Tomaat
  • Rode bessen
  • Citrusvruchten
  • Eieren
  • Bladgroenten zoals spinazie en sla
  • Kip en biefstuk
  • Peulvruchten

Alles weten over collageen supplement voor je huid?

Onze medewerkers leggen je graag uit hoe collageen precies werkt en wat je kunt doen om met behulp van een collageen supplement voor je huid, jezelf goed te verzorgen. Uiteraard krijg je van ons ook adviezen mee en helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze uit de webshop. Stel je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact op via 06 52 20 55 46.