Wat is de zuurgraad van de huid?

De zuurgraad van de huid is ook de pH-waarde van de huid. Op een aantal verzorgingsproducten in de winkels zie je staan; pH-neutraal. Dit is de ideale zuurgraad van de huid en is ideaal gezien tussen de 4,5 en 5,5. Van nature is de huid dus een beetje zuur en zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans hebben om naar binnen te dringen.

Een hoge zuurgraad

Een hoge of lage zuurgraad van de huid komt veel voor, waardoor de huid vatbaarder is voor bijvoorbeeld eczeem, schilfertjes, acne, tekenen van vroegtijdige veroudering waaronder rimpels en pigmentvlekken of een doffe huid. Wist je bijvoorbeeld dat water een zuurgraad heeft van ongeveer 8? Gebruik van water, onder de douche, zorgt ervoor dat je huid een paar uur nodig heeft om weer te herstellen. Ook het schoonmaken van je gezicht met alleen water zorgt voor een verhoging van de zuurbalans.

Een veranderde pH-waarde beïnvloedt de huidgezondheid, niet alleen op de manier waarop deze eruit ziet en ons beschermt tegen de omgeving, maar heeft ook invloed op het evenwicht van de huidflora. Als dit het geval is worden we gewoonweg vatbaarder voor huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis.

Producten die zorgen voor de juiste balans

Het is van belang om jouw huid op een goede manier te reinigen en te verzorgen, waardoor je huid niet uitdroogt en de juiste zuurgraad behoudt.

Onze aanbevelingen voor pH gebalanceerde huidverzorgingsproducten zijn:

Help jouw huid herstellen naar de juiste zuurbalans

Als je last hebt van bovenstaande huidproblemen kan dat wijzen op een te lage of een hoge zuurgraad van de huid. Dan is het van belang dat je weet welke huidverzorgingsproducten, met name gezichtsreiniger en doucheproducten de perfecte pH-balans hebben voor jouw huid. Tijdens de behandelingen bij Gewoon Mooy krijg je tips mee en zorgen wij voor een mooie zuurbalans van de huid. De tips die je ontvangt kunnen voor jou het verschil maken voor een mooie en stralende huid. 

Contact om jouw huid in balans te krijgen

Maak gerust een afspraak voor een fijne behandeling waar wij jou alle tips meegeven zodat je huid weer in balans is. Via onze afsprakenpagina kun je alvast een voorkeur invullen voor een dag en een tijdvlak, dan zorgen wij voor een tijdstip die voor jou het beste uitkomt. Heb je liever eerst telefonisch contact? Bel ons dan op 06 522 055 46