Gefeliciteerd, je bent zwanger!
Heerlijk dat je een kindje verwacht, je kunt waarschijnlijk niet wachten tot jullie de kleine kunnen omarmen. Sommige vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap een zwangerschapsmasker op het gezicht. Het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is ongevaarlijk en trekt meestal na je bevalling weer weg. Wij geven je wat extra informatie zodat je ook tijdens je zwangerschap er stralend uit blijft zien.
Wat is een zwangerschapsmasker?
De officiële naam van een zwangerschapsmasker is Melasma en komen vaak voor tijdens het tweede of derde trimester van je zwangerschap. Het zijn pigmentvlekken die voornamelijk op je voorhoofd, kin en rondom je ogen ontstaan en is feitelijk een pigmentstoornis in het gezicht. Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door hormoon schommelingen.
Door welke hormonen kan dit ontstaan?
De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat jouw gezicht meer pigment aanmaakt. Hierdoor ontstaan donkere vlekken op je gezicht.
Wanneer heb je de meeste kans op een zwangerschapsmasker?
Als je sowieso gevoelig bent voor het ontstaan van pigmentvlekken, dan heb je grote kans dat je hier tijdens je zwangerschap ook mee te maken krijgt. De meeste kans op een zwangerschapsmasker is wel als je tijdens je zwangerschap veel in de zon zit.
Zijn er huidtypes gevoeliger voor een zwangerschapsmasker?
Geen enkel huidtype is gelijk en over het algemeen zijn donkere huidtypes hier gevoeliger voor. Donkere huidtypes hebben een donkerbruine verkleuring en ben je een lichter huidtype, dan zijn de pigmentvlekken licht- tot donkerbruin van kleur.
Is een kans op een zwangerschap masker erfelijk?
Als je moeder tijdens haar zwangerschap last heeft gehad van een zwangerschapsmasker, dan is de kans groot dat jij hier ook last van gaat krijgen. Gelukkig kun je best wel wat dingen doen om ervoor te zorgen de pigmentvlekken te minimaliseren.
Wat kun je doen om dit te voorkomen?
De belangrijkste tip is dat je niet te veel met je gezicht in de zon gaat zitten en dat je er altijd voor zorgt dat je huid voldoende beschermd is tegen Uv-stralen. Regelmatig, gedurende de dag een factor 50 gezichtscrème smeren is echt een must. Ook als je in de schaduw zit. Koop
tevens een mooye fashion pet en/of zonnehoed en draag deze zoveel mogelijk wanneer je buiten bent en de zon schijnt.
Wat kan je doen om dit te verwijderen?
Bij het overgrote deel van vrouwen verdwijnt het zwangerschapsmasker een paar maanden na de bevalling. Heb je na je zwangerschap nog steeds last van pigmentvlekken? Dan kunnen deze behandeld worden door middel van ons BioSkinSmoothing apparaat in de salon. De pigment behandeling is vrijwel pijnloos en boekt hele mooie resultaten. Neem vooral eerst contact met ons op, want misschien is toch nog even wachten een betere remedie. Ben je zwanger en heb je vragen over hoe je jouw huid moet behandelen met alle hormoonschommelingen, maar dan gerust even een afspraak of gebruik ons contactformulier, zodat we je tips kunnen meegeven. Wij willen niets liever dan dat jij stralend in verwachting bent.