Welke effecten heeft suiker op de huid?

Suiker heeft de-hydraterende eigenschappen, waardoor er meer olie wordt aangemaakt door de huid. Suikers hechten zich aan eiwitcellen waardoor de versuikering van de huid optreedt, ook wel glycatie genoemd. Letterlijk alle lichaamscellen verouderen door het gebruik van suiker, waardoor de veerkracht van je huid terugloopt, dunner wordt en minder elastisch. Het resultaat is dat je sneller rimpels krijgt en er verkleuring van de huid ontstaat. Bovendien wordt versuikering van de huid pas zichtbaar rond je 35ste, het is dus van belang al van jongs af aan op te letten hoeveel suikers je binnenkrijgt.

Waar zit suiker in?

Helaas zit tegenwoordig bijna overal suiker in! Als eerste denken we natuurlijk aan koekjes, taart en bijvoorbeeld chocolade. Maar vooral bij voorbewerkte producten zit een aardige hoeveelheid suiker, terwijl je dit misschien niet verwacht. Groenten in potten bevatten maar liefst 10% suiker om de smaak te versterken en ook in voorverpakt vlees is suiker toegevoegd om aan de smaakverwachting te voldoen. Wil je zeker weten of er suiker is toegevoegd aan een product wat je koopt? Lees dan het etiket op de verpakking goed door, wij weten zeker dat je verbaasd gaat zijn over de hoeveelheid gebruikte suikers.

Hoe herken je suiker?

Als je het etiket er goed op naleest ga je ook zien dat suiker verschillende benamingen heeft (meer dan 130!). De meest voorkomende benamingen, behalve het woord suiker, voor geraffineerde suiker in producten zetten we op een rijtje, zodat jij in de winkel al precies weet wat er in een product zit voordat je het in je mandje doet. Wel zo handig denken wij!
  • Dextrose
  • Fructose
  • Glucose
  • Invertsuiker
  • Maltodextrine
  • Melasse
  • Sacharose
  • Sucrose

Hoe werkt versuikering van de huid, huidveroudering/acne/eczeem

Huidveroudering en versuikering van de huid komt altijd doordat het collageen en de elastine van de huid niet meer optimaal functioneert. Bij versuikering zetten suikers zich vast op het collageen en de elastine in de huid. De huid herstelt hierdoor gewoonweg minder goed en dit proces is lastig om te keren wanneer dit eenmaal in gang is gezet.

Hoe herken je versuikering van de huid?

Bij verouderen hoort onder andere ook versuikering van de huid. Na je 35ste herstelt je huid minder snel en worden onder andere rimpels zichtbaar. Om dit tegen te gaan geeft stoppen met het nuttigen van suikers vrij snel een zichtbaar effect op je huid. Ben je van plan om te stoppen met suiker, zorg dan dat je ook voldoende water drinkt, zodat de aanwezige suikers het lichaam langzaam kunnen verlaten.

Advies over versuikering van de huid

Alle informatie duizelt je misschien een beetje en je hebt wellicht nog wat vragen. Susanne help je graag bij het zo goed als mogelijk herstellen van de huid en geeft je ook tijdens de behandeling een aantal handige tips mee. Want zij gunt jou een mooie en stralende huid waarmee je trots in de spiegel kijkt! Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Het contactformulier is geduldig en staat 24/7 paraat. Natuurlijk kun je ook bellen naar 06 522 055 46