Op vakantie! Of je nu naar de zon of de sneeuw gaat, jouw huid gaat altijd met je mee en ook op vakantie misschien wel juist extra aandacht nodig. Gelukkig is het vakantie, sta je in de relax-modus en heb je extra tijd om je huid goed te verzorgen. Daarbij hou je door onze zonnebrand weetjes wat langer de gezonde kleur vast.

Zonnebrand weetjes en tips

Omdat wij graag jouw huid zo gezond mogelijk zien, ook op vakantie, geven we je graag wat weetjes mee voor tijdens jouw vakantie. Zoals je weet zijn wij een voorstander van smeren, smeren, smeren! En dan ook met de juiste factor. Welke effecten de zon op je huid heeft kun je lezen in deze blog. Onze zonnebrand weetjes en tips zetten we op een rijtje.

Logo UVA & UVB op de verpakking

Heb jij wel eens goed op de voorkant van jouw zonnebrand gekeken? Dan kwam je geheid twee verschillende logo’s tegen die veel op elkaar lijken, namelijk UV-A en UV-B. Ondanks dat de namen bijna hetzelfde zijn hebben deze filters allebei een ander werking om jouw huid te beschermen tegen de zon.  

Het logo UV-A zegt iets over de bescherming tegen ‘veroudering’ stralen. Een UV-A straal heeft een diepte straling van maar liefst 320-400 nanometer en komt dieper in de huid van de UV-B straling. Dit is ook te reden waarom UV-A veel meer impact geeft op de huid in een later stadium, door blijvende DNA-schade.

Het logo UV-B zegt iets over de bescherming tegen ‘verbranding’ stralen. Een UV-B straal is vergeleken UV-A vrij kort namelijk 280 – 320 nanometer. UV-B stralen gaan minder diep de huid en geeft meer impact op kort termijn, een rode verbrande huid.

Houdbaarheid van zonnebrandcrème

De houdbaarheid staat niet voor niets op de verpakking. Ongeopende zonnebrandcrème blijft twee jaar goed. Maar is de pot of de tube geopend, dan is het maximaal 1 jaar houdbaar. Hou er wel rekening mee dat als de crème lang in de zon heeft gelegen de beschermingsfactor terugloopt. Dit proces gaat vrij snel! Zo is jouw zonnebrandcrème SPF 50 na de winter nog maar liefs een SPF 30.

Bewaren van zonnebrandcrème

Zorg dat je de tube altijd goed afsluit na gebruik en bewaar het liefst op kamertemperatuur en in ieder geval in de schaduw als je een dagje op het strand ligt. Voor degene die altijd een tubetje zonnebrandcrème in de auto hebben liggen; de temperatuurwisselingen komen de beschermingsfactor absoluut niet ten goede.

Hoe vaak smeer je per dag

Wij raden je aan om je minimaal iedere 2 uur opnieuw in te smeren. Natuurlijk is dit afhankelijk van wat je gaat doen. Ga je lekker zwemmen, dan smeer je je daarna weer in, ook als er waterbestendig op de verpakking staat. Ook hangt het aantal smeerbeurten af van jouw huidtype. Belangrijk is om te weten dat het ‘SPF-klokje’ van bescherming gaat lopen op het moment dat het met zuurstof (dat in de huid aanwezig is) in aanraking komt.

Wanneer jij jouw huid niet insmeert zal je na ongeveer 2 minuten een reactie in de huid krijgen, dit begint meestal met een lichte tinteling en geeft uiteindelijk een warmrood gevoel. Wanneer dit gevoel optreedt begint in feiten al huidschade door de zon.

Elk cijfer in een SPF staat voor langere blootstelling aan de zon. Zo geeft SPF 50 jouw 50 keer langer de kans om te genieten van de zon, zonder de bijkomende huidschade. Met deze makkelijke formule kan jij met jouw SPF uitrekenen hoe lang jij beschermd bent.

2 minuten x hoogte SPF = Maximale beschermingsduur.

Onze huidadviseurs kunnen je precies vertellen welke zonnebrandcrème geschikt is voor jouw huid. Bovendien is het belangrijk dat je je ook echt goed insmeert, “even snel” zorgt ervoor dat je stukken overslaat en juist op die plekken de huid verbrandt. Wees ook niet te zuinig met je zonnebrand, wanneer je jouw zonnebrandcrème te dun aanbrengt kan niet vertrouwen op de maximale bescherming die het zonnen product garandeert.

Word je met factor 50 wel bruin?

Jazeker! En je blijft ook nog eens langer bruin, dus win-win wat ons betreft. De UV-filters absorberen namelijk het zonlicht geheel of gedeeltelijk, waardoor jij langer in de zon kan blijven zitten zonder te verbranden. De activatie van de pigmentcellen in jouw huid worden niet tegengehouden hierdoor krijg jij gewoon jouw mooye bruine kleurtje.

In het voorjaar verbrand je sneller

Tja, best logisch eigenlijk! Je hebt de hele winter meer binnen gezeten en je huid moet weer wennen aan de zonnestralen. Je huid is dan gewoonweg nog niet gewend aan de zon en heeft minder natuurlijke bescherming.

Payot Sunny Care

Wij zweren bij de hele Payot Sunny Care zonnebrand lijn.  PAYOT Sunny Care zonnebrand geeft optimale bescherming door de verschillende UV-filters. Deze super zon bescherming beschermt jouw huid door middel van UVA- en UVB- filters. Uiteraard zijn alle producten gemaakt met natuurlijke ingrediënten: duindoornolie, bottelroos extract, kokosolie, kokoswater en pruim extract.

De PAYOT Sunny Care zonnebrandlijn bestaat uit 3 soorten producten.

  1. Voorbereiding met de PAYOT Sunny Magic Mousse
  2. Bescherming met de PAYOT Sunny Care zonnebrand
  3. Herstellen en de kwaliteit van de bruining optimaliseren met de aftersun.

Kunnen wij je helpen om een goede SPF te vinden met een fijne niet plakkende structuur en een heerlijke geur? Neem dan gerust contact met ons op, vraag om advies tijdens een behandeling of bestel jouw favoriete zonnebrand online. Wij sturen je bestelling op of je mag het, op afspraak komen ophalen.

Ervaar jij huidproblemen? Neem dan vrijblijvend contact op!

3 + 13 =